Activiteiten Young Professionals

 NOREA Young Professionals

 

 

 

Hier vind je een overzicht van de komende activiteiten. Ook kun je hier het verslag lezen van de afgelopen bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn gesorteerd op datum. 

   26 september 2014
 

Normen en wetgeving rond grensoverschrijdende privacy issue

Privacy staat steeds meer onder druk van technologische ontwikkelingen en onverzadigbare nieuwsgierigheid van overheden en hun inlichtingendiensten. Huidige privacy regelgeving is van de vorige eeuw en tevens zijn er verschillen tussen de EU lidstaten. Aan een nieuwe Europese privacy verordening wordt nu de laatste hand gelegd. Maar wat betekent die voor ons als individu of bedrijf?

Floris Kreiken, werkzaam bij Bits of Freedom als Expert Europees recht, neemt u mee in de ins- en outs van de nieuwe Europese privacy verordening.

Bas van der Linden van CloudVPS bespreekt de impact van deze verordening op het bedrijfsleven aan de hand van ISO 27001 (informatiebeveiliging), ISO 22301 (Business Continuity Management) en NEN 381038 (Distributed Application Platforms and Services).

Prof.dr.ir. Ronald Paans RE is zoals bij velen bekend verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam als hoofd van de Postgraduate IT Audit Opleiding en zal deze middag optreden als moderator.

Aanmelden: Inschrijven kan via activiteiten@pvib.nl . Graag jouw naam (voor- en achternaam), en NOREA-(aspirant)lidnummer vermelden. Het maximum aantal deelnemers is beperkt. Wacht dus niet te lang met inschrijven als je dit niet wilt missen.

Locatie
Datum: vrijdag 26 september 2014
Locatie: Vrije Universiteit, Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (FEWEB), De Boelelaan 1105, Amsterdam

Voor nadere informatie en programma, zie info

 Info
   2 dec 2013   Innovatiedebat IT-audit op 2 december

IT auditor: adviseur of showstopper met inleiding over IT in de voetballerij door Serdar Gözübüyük


IT is niet meer weg te denken uit de moderne organisatie. Nog steeds worstelen accountants met de wijze waarop dit terug dient te komen in hun controleaanpak. Hoe kritisch is IT voor de bedrijfsvoering van de organisatie? Welke plaats heeft dit in de controleaanpak? Wat is de rol van de IT auditor? Op maandag 2 december gaan Young Profs van NBA en NOREA in discussie over dit onderwerp, op basis van de resultaten van de enquête onder NBA en NOREA Young Profs. Hierbij geven een fervent voorstander en een uitgesproken tegenstander van Audit integration een korte introductie. KNVB scheidsrechter Serdar Gözübüyük verzorgt de inleiding. Ook in de voetballerij worstelen de gremia met IT; doellijntechnologie, google glass en de video scheidsrechter, het blijven ook daar onderwerpen van discussie.


Serdar Gözübüyük
Serdar Gözübüyük debuteerde in 2010 als de jongste scheidsrechter ooit op het hoogste Nederlandse niveau en is in 2012 als jongste ooit namens Nederland gepromoveerd op de door FIFA opgestelde lijst van arbiters die internationale wedstrijden mogen fluiten. Serdar Gözübüyük won in 2012 de Gouden Kaart voor beste scheidsrechter van de eredivisie.

Aanmelden
Graag aanmelden via deze link: https://registration.n200.com/survey/3w5aqooutg3jh?check=1
Voor dit debat zijn 75 plaatsen beschikbaar. Meld je snel aan!

Voor programma zie hiernaast bij: Info

 Info
 

14 okt 2013

 

Schiphol Behind the Scenes: 14 oktober 2013

Op 14 oktober zullen wij een bezoek brengen aan Schiphol. Tijdens dit unieke bedrijfsbezoek is zowel aandacht voor het financiële perspectief als voor het IT perspectief.

Uiteraard zal een rondleiding (Schiphol Behind the Scenes) niet ontbreken! Schiphol Group had vorig jaar een omzet van ruim 1.350 miljoen euro en in dat jaar verwerkte zij 51 miljoen passagiers en 1,5 miljoen ton aan vracht.

Een goed werkende automatiseringsomgeving is voor Schiphol van groot belang. Hoe deze omgeving is ingericht en hoe dit werkt, komt ook tijdens ons bezoek aan bod. 

Bij info vind je meer informatie over het bezoek en de aanmelding. Het bedrijfsbezoek levert 2PE-punten op. Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

 info
 

 3 okt 2013

 

Het nieuwe werken bij Achmea op 3 oktober 2013

De NBA heeft een bedrijfsbezoek georganiseerd bij Achmea, waarbij ook jij als NOREA Young Prof van harte bent uitgenodigd om op donderdag 3 oktober a.s. een bezoek te brengen aan de nieuwe vestiging van Achmea in Apeldoorn.

Daar wordt je bijgepraat over de invoering van Het Nieuwe Werken binnen Achmea en de gevolgen hiervan voor de inrichting van de geautomatiseerde processen voor de informatiebeveiliging. Ook zie je met eigen ogen hoe dat nieuwe werken er nu in de praktijk uitziet.

Tijdens de presentatie hierover laat Achmea de digitale werkplek zien. Tenslotte bespreken we de gevolgen voor de bescherming van (vertrouwelijke) informatie.

Aanmelden voor het bedrijfsbezoek bij Achmea en info kan via:  http://www.nbayoungprofs.nl/

Het bedrijfsbezoek levert 2PE-punten op.

 
   2 juli 2013  

Security: door toeval of door design? - Een kijkje in de keuken voor Young Professionals bij de Software Improvement Group

Op 2 juli organiseren de Young Professionals van het PvIB een kijkje in de keuken van de Software Improvement Group. Deze activiteit is ook opengesteld voor de Young Professionals van NOREA. 

Nadere informatie over de uitnodiging en het programma via de PvIB website (zie info) 

Aanmelden kan via activiteiten@pvib.nl

info
   29 mei 2013  

NBA Young Profs Innovatiedebat op 29 mei 2013

Als NOREA Young Prof heb je een belangrijke taak je geluid te laten horen en zo bij te dragen aan de innovatie van ons beroep. Tijdens het Innovatiedebat van NBA komen er diverse onderwerpen aan bod waar jij je stem kunt laten horen en zo die innovatie kunt stimuleren.

Wat kun je verwachten tijdens het Innovatiedebat? 

In debat met de AFM over IT
De afgelopen tijd heeft de AFM veel reacties binnen en buiten het accountantsberoep los gemaakt met een aantal publicaties. Dit is dé reden geweest voor de NBA Young Profs om de AFM uit te nodigen om met ons in debat te gaan.

Integrated reporting
Integrated reporting staat volop in de belangstelling en wordt een 'blijvertje' genoemd. Peter Bakhuizen zal het debat rondom integrated reporting inleiden en met ons in gesprek gaan. Tijdens het debat willen we verder praten over het waarom, het wat en het hoe van integrated reporting. 

Aanmelden van via deze link:
https://registration.n200.com/survey/06et0hpfbianj?check=1

Voor programma zie info

 info
 

 26 april 2013

 

Bedrijfsbezoek Shell

Op vrijdag 26 april 2013  nodigen wij jou van harte uit voor het bedrijfsbezoek aan Shell. Het bedrijfsbezoek is speciaal gericht op de Young Professionals van de NOREA en PVIB.

Inschrijven kan via youngprofs@norea.nl. Graag jouw naam (voor- en achternaam), en NOREA-(aspirant)lidnummer of PVIB-lidnummer vermelden. Het maximum aantal deelnemers is 50. Wacht dus niet te lang met inschrijven als je deze avond niet wilt missen.

Voor detail informatie zie info

Info

 

 26 september  2012

 

Bedrijfsbezoek SNS Reaal

Op woensdag 26 september 2012 nodigen wij jou van harte uit voor het bedrijfsbezoek aan SNS Reaal met het thema "de dreiging van de "Man in the Browser". Het bedrijfsbezoek is speciaal gericht op de Young Professionals van het PvIB en de NOREA.

Aanmelden

Inschrijven kan via activiteiten@pvib.nl. Graag jouw naam (voor- en achternaam), en NOREA-lidnummer vermelden. Het maximum aantal deelnemers is 50. Wacht dus niet te lang met inschrijven als je deze avond niet wilt missen.

Voor detail informatie zie info

 Info
   5 april 2012  

DNB bedrijfsbezoek

Bedrijfsbezoek aan De Nederlandsche Bank te Amsterdam op 5 april aanstaande. De ontvangst is vanaf 13.30u, het programma start om 14.00u. Zie voor de details over de inhoud van het programma bij info.
Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan bij youngprofs@norea.nl

 Info
  25 januari 2012   De NOREA-Young Professional Commissie organiseert een nieuwjaarsborrel & netwerk event op woensdag 25 januari a.s.

Locatie: NBA/NOREA te Amsterdam, Antonio Vivaldistraat 2-8 (afslag A-10/NS-station Amsterdam Rai).
Aanvang: 17.00 uur
s.v.p. aanmelden via: youngprofs@norea.nl
 
 

22 september 2011
     

 

Bedrijfsbezoek:
"kijkje in de keuken van een datacenter"

Info

 

22 september 2011
      

 

  IT-auditorsdag 2011
    

Info

 

15 februari 2011
       

 

Bedrijfsbezoek:
"kijkje in de keuken van Rabobank Nederland"

info
route

 

1 december 2010
 

 

 Masterclass quantum encryptie
 

info

 

20 mei 2010
 

 

XBRL, lego voor accountants/auditors
(NOREA & NIVRA Youngprofs)

verslag

 

29 juni 2009

 

Getronics bedrijfsbezoek:
BCM, Green IT, Security Architectuur

verslag

 

14 mei 2009

 

Nivra YP meets Norea YP:
"IT auditor overbodig, of accountant niet nodig?"

verslag

 

12 februari 2009

 

Everett Bedrijfsbezoek:
Compliance & RBAC (Role Based Acces Control)

 

 

24 november 2008

 

Siemens bedrijfsbezoek:
Think global - Think Secure 

verslag

 

14 oktober 2008
 

 

Exposure? Security bij de bank! 

verslag 

Vind je het leuk om een verslag in te sturen over een evenement waar je geweest bent, schroom dan niet. Neem even contact met ons op via e-mail of het contactformulier.