Activiteiten Young Professionals

 NOREA Young Professionals

 

 

 

Hier vind je een overzicht van de komende activiteiten. Ook kun je hier het verslag lezen van de afgelopen bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn gesorteerd op datum. 

   26 september 2014
 

Normen en wetgeving rond grensoverschrijdende privacy issue

Privacy staat steeds meer onder druk van technologische ontwikkelingen en onverzadigbare nieuwsgierigheid van overheden en hun inlichtingendiensten. Huidige privacy regelgeving is van de vorige eeuw en tevens zijn er verschillen tussen de EU lidstaten. Aan een nieuwe Europese privacy verordening wordt nu de laatste hand gelegd. Maar wat betekent die voor ons als individu of bedrijf?

Floris Kreiken, werkzaam bij Bits of Freedom als Expert Europees recht, neemt u mee in de ins- en outs van de nieuwe Europese privacy verordening.

Bas van der Linden van CloudVPS bespreekt de impact van deze verordening op het bedrijfsleven aan de hand van ISO 27001 (informatiebeveiliging), ISO 22301 (Business Continuity Management) en NEN 381038 (Distributed Application Platforms and Services).

Prof.dr.ir. Ronald Paans RE is zoals bij velen bekend verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam als hoofd van de Postgraduate IT Audit Opleiding en zal deze middag optreden als moderator.

Aanmelden: Inschrijven kan via activiteiten@pvib.nl . Graag jouw naam (voor- en achternaam), en NOREA-(aspirant)lidnummer vermelden. Het maximum aantal deelnemers is beperkt. Wacht dus niet te lang met inschrijven als je dit niet wilt missen.

Locatie
Datum: vrijdag 26 september 2014
Locatie: Vrije Universiteit, Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (FEWEB), De Boelelaan 1105, Amsterdam

Voor nadere informatie en programma, zie info

 Info
   2 dec 2013   Innovatiedebat IT-audit op 2 december

IT auditor: adviseur of showstopper met inleiding over IT in de voetballerij door Serdar Gözübüyük


IT is niet meer weg te denken uit de moderne organisatie. Nog steeds worstelen accountants met de wijze waarop dit terug dient te komen in hun controleaanpak. Hoe kritisch is IT voor de bedrijfsvoering van de organisatie? Welke plaats heeft dit in de controleaanpak? Wat is de rol van de IT auditor? Op maandag 2 december gaan Young Profs van NBA en NOREA in discussie over dit onderwerp, op basis van de resultaten van de enquête onder NBA en NOREA Young Profs. Hierbij geven een fervent voorstander en een uitgesproken tegenstander van Audit integration een korte introductie. KNVB scheidsrechter Serdar Gözübüyük verzorgt de inleiding. Ook in de voetballerij worstelen de gremia met IT; doellijntechnologie, google glass en de video scheidsrechter, het blijven ook daar onderwerpen van discussie.


Serdar Gözübüyük
Serdar Gözübüyük debuteerde in 2010 als de jongste scheidsrechter ooit op het hoogste Nederlandse niveau en is in 2012 als jongste ooit namens Nederland gepromoveerd op de door FIFA opgestelde lijst van arbiters die internationale wedstrijden mogen fluiten. Serdar Gözübüyük won in 2012 de Gouden Kaart voor beste scheidsrechter van de eredivisie.

Aanmelden
Graag aanmelden via deze link: https://registration.n200.com/survey/3w5aqooutg3jh?check=1
Voor dit debat zijn 75 plaatsen beschikbaar. Meld je snel aan!

Voor programma zie hiernaast bij: Info

 Info
 

 3 okt 2013

 

Het nieuwe werken bij Achmea op 3 oktober 2013

De NBA heeft een bedrijfsbezoek georganiseerd bij Achmea, waarbij ook jij als NOREA Young Prof van harte bent uitgenodigd om op donderdag 3 oktober a.s. een bezoek te brengen aan de nieuwe vestiging van Achmea in Apeldoorn.

Daar wordt je bijgepraat over de invoering van Het Nieuwe Werken binnen Achmea en de gevolgen hiervan voor de inrichting van de geautomatiseerde processen voor de informatiebeveiliging. Ook zie je met eigen ogen hoe dat nieuwe werken er nu in de praktijk uitziet.

Tijdens de presentatie hierover laat Achmea de digitale werkplek zien. Tenslotte bespreken we de gevolgen voor de bescherming van (vertrouwelijke) informatie.

Aanmelden voor het bedrijfsbezoek bij Achmea en info kan via:  http://www.nbayoungprofs.nl/

Het bedrijfsbezoek levert 2PE-punten op.

 
   29 mei 2013  

NBA Young Profs Innovatiedebat op 29 mei 2013

Als NOREA Young Prof heb je een belangrijke taak je geluid te laten horen en zo bij te dragen aan de innovatie van ons beroep. Tijdens het Innovatiedebat van NBA komen er diverse onderwerpen aan bod waar jij je stem kunt laten horen en zo die innovatie kunt stimuleren.

Wat kun je verwachten tijdens het Innovatiedebat? 

In debat met de AFM over IT
De afgelopen tijd heeft de AFM veel reacties binnen en buiten het accountantsberoep los gemaakt met een aantal publicaties. Dit is dé reden geweest voor de NBA Young Profs om de AFM uit te nodigen om met ons in debat te gaan.

Integrated reporting
Integrated reporting staat volop in de belangstelling en wordt een 'blijvertje' genoemd. Peter Bakhuizen zal het debat rondom integrated reporting inleiden en met ons in gesprek gaan. Tijdens het debat willen we verder praten over het waarom, het wat en het hoe van integrated reporting. 

Aanmelden van via deze link:
https://registration.n200.com/survey/06et0hpfbianj?check=1

Voor programma zie info

 info

Vind je het leuk om een verslag in te sturen over een evenement waar je geweest bent, schroom dan niet. Neem even contact met ons op via e-mail of het contactformulier.