Commissie Young Professionals

NOREA Young Professionals


• YP Nieuws
• Commissie
• Activiteiten
• FAQ
• Contactformulier
 

De commissie NOREA Young Professionals bestaat uit een voorzitter, een 'linking pin' tussen de commissie en het bestuur en enkele leden, die voor een aandachtsgebied verantwoordelijk zijn. Hieronder stellen zij zich aan jou voor.

De commissie onderkent een tweetal werkgroepen, te weten activiteiten en communicatie.

Werkgroep activiteiten

De werkgroep activiteiten is verantwoordelijk voor het uitwerken en organiseren van activiteiten. Alle activiteiten in een jaar worden opgenomen in een jaaragenda die de werkgroep samenstelt.

Werkgroep communicatie

De werkgroep communicatie is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie waaronder het onderhouden en coördineren van contacten met overige Young Professional organisaties als de NIVRA YP, IIA YP, PvIB YP en NGI.

Leden van de commissie

 Sven van Niekerk
Sven van Niekerk

Vice voorzitter

Mijn naam is Sven van Niekerk en ben sinds 2008 werkzaam als IT auditor bij Deloitte Risk Services in Amsterdam, waar ik mij vooral bezig houd met Third Party Assurance-Audits en IT audits in het kader van de jaarrekening. Sinds een paar jaar zijn daar ook Advies-vraagstukken bij gekomen, waar ik nu zo'n 20% van mijn tijd aan spendeer. In 2012 heb ik de IT audit opleiding aan de VU Amsterdam afgerond, daarnaast heb ik in 2014 de Master-opleiding Compliance Management op de Technische Universiteit Delft afgerond. In 2014 heb ik zitting genomen in de commissie NOREA Young Professionals en hoop een bijdrage te kunnen leveren aan de bekendheid van NOREA YP en de nieuwe aanwas IT auditors enthousiast te maken voor het vak.

LinkedIN:
https://nl.linkedin.com/pub/sven-van-niekerk/13/460/748

Email:
svanniekerk@deloitte.nl


 

Jeroen van Schajik

 

Jeroen van Schajik

Linking pin bestuur NOREA

Mijn naam is Jeroen van Schajik en ik werk sinds 2003 bij BDO als IT auditor. Ik houd mij vooral bezig met Third Party Assurance opdrachten bij (IT) service organisaties en IT audits in het kader van de jaarrekeningcontrole en geef mede leiding aan onze afdeling van IT auditors.

In 2007 heb ik mijn studie IT Auditing aan de Vrije Universiteit afgerond en ben in 2008 ingeschreven als Register IT auditor. Sinds 2010 ben ik actief binnen de NOREA Young Professionals. Daarnaast ben ik lid geweest van de commissie visie2020 en ben ik lid van het bestuur van de NOREA. Het promoten en vergroten van de betrokkenheid van de startende IT auditor bij de NOREA zie ik als belangrijkste speerpunt.

LinkedIN:
https://www.linkedin.com/in/jeroenvanschajik

Email:
jeroen.van.schajik@bdo.nl

 Niels Velderman   

Niels Velderman

Voorzitter

Mijn naam is Niels Velderman en ben sinds 2008 werkzaam bij Ernst & Young te Amsterdam. Hier houd ik me voornamelijk bezig met IT risk  en IT assurance opdrachten. Dit kan zijn in het kader van de controle op de jaarrekening, third party assurance bij bijvoorbeeld service providers of opdrachten ten behoeve van systeem implementaties. Daarnaast wordt ik regelmatig ingezet als internal auditor of QA IT risk specialist. Verder houd ik me actief bezig met de vaktechnische kant van IT audit. In 2012 heb ik de IT audit opleiding afgerond aan de VU.

Binnen de commissie ben ik de voorzitter en als zodanig hoop ik een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de bekendheid van NOREA (YP), het vakgebied van IT audit en tracht tegelijkertijd onze achterban (de startende IT auditor) in de breedst mogelijke zin te vertegenwoordigen.

LinkedIN:

Email:
niels.velderman@nl.ey.com

 

Lex Wagenaar

  

Lex Wagenaar

Externe profilering

Ik ben Lex Wagenaar (1987) en ben ben via mijn studie Bedrijfskundige Informatica terecht gekomen in het IT auditvak. Mijn IT audit opleiding heb ik gevolgd aan de Vrije Universiteit tijdens mijn werkperiode bij BDO. Hier heb ik in totaal 6,5 jaar gewerkt; van stagiair tot RE. Tijdens deze periode heb ik mij bezig gehouden met het uitvoeren van 3402 onderzoeken, ondersteuning van de jaarrekeningcontrole en verschillende TPM opdrachten.

Sinds januari 2015 ben ik werkzaam als interne IT Auditor bij Van Lanschot Bankiers. Hier houd ik mij bezig met het identificeren van IT gerelateerde risico's en het tevredenhouden van de externe toezichthouders (AFM, DNB/ECB en de accountant). Door mijn functie bij Van Lanschot ben ik de vertegenwoordiging van internal audit in de Norea Young Professionals commissie.

LinkedIN:
https://www.linkedin.com/in/lexwagenaar

Email:
l.wagenaar@vanlanschot.com

Yuen Tang RE RA

 Yuen Tang

 

 

 

 

 

 

Yuen Tang

Externe profilering

Mijn naam is Yuen Tang en ik werk sinds juni 2009 bij de Vrije Universiteit te Amsterdam als intern accountant. Hier houd ik me voornamelijk bezig met financiële- en IT audits binnen de organisatie. Hiervoor heb ik ruim 4,5 jaar bij PWC gewerkt waar ik alleen financiële audits werkzaamheden heb uitgevoerd. Ik heb mijn RA-opleiding afgerond en sta ingeschreven als Register Accountant bij de NBA. Daarnaast ben ik in 2012 afgestudeerd als IT- Auditor bij de Vrije Universiteit en inmiddels ingeschreven als Register IT Auditor bij de NOREA.

Sinds 2011 ben ik actief in de commissie van NOREA YPCie. Voor dit jaar hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de bekendheid van NOREA YPCie via social media en organiseren van leuke en uitdagende  inhoudelijke bijeenkomsten voor onze doelgroep.

LinkedIN:
https://www.linkedin.com/pub/yuen-tang/26/928/b42

Email
y.l.tang@vu.nl