Norea logo

YoungProfs Innovatielab: Algoritmen Neurale Netwerken

CATEGORIE:
ANDERS
LOCATIE: ONLINE
AANVANG: 16:00
ORGANISATOR: Youngprofs NOREA / ISACA

De Young Professional commissie presenteert het Young Professional Innovatielab. Iedere acht weken een interactieve workshop voor Young Professionals over een innovatief onderwerp. Tijdens deze workshops wordt niet alleen toelichting gegeven over het innovatieve onderwerp, maar ga je er ook zelf mee aan de slag! Deze eerste editie zal in het teken staan van Algoritmen Neurale Netwerken.

Algoritmen zijn overal om ons heen. Ze geven ons suggesties voor een nieuwe Netflix serie, een goed nummer op Spotify, het perfecte accessoire voor het product in je winkelmandje, of de meest relevante webpagina bij je zoekterm. Algoritmen zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn eenvoudig en goed te begrijpen, zoals een beslisboom of lineaire regressie, maar andere zijn zeer complex en praktisch niet te doorgronden. In dat geval spreken we van een Black Box. Neurale netwerken zijn hier een voorbeeld van. Vaak grote complexe algoritmen die heel goed werken voor het classificeren van afbeeldingen, het besturen van zelfrijdende auto’s of het verslaan van ’s werelds beste ‘GO’ speler. Zo’n netwerk heeft al snel honderdduizenden variabelen, wat het onmogelijk maakt precies te begrijpen wat er in zo’n algoritme gebeurt. Door het mechanisme achter deze neurale netwerken te kennen, kunnen we de algoritmen toch begrijpen. In de workshop zullen we in de wereld van neurale netwerken duiken en leren hoe een neuraal werkt, door zelf onderdeel van een neuraal netwerk te worden. Als auditor willen we de algoritmen niet alleen begrijpen, maar we willen ze ook kunnen auditen. Nadat we zelf een neuraal netwerk hebben gebouwd zullen we daarom ook ingaan op het auditen van algoritmen en de tools die we hierbij kunnen gebruiken.

Wil je de workshop vast voorbereiden? Kijk dan alvast dit filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=R9OHn5ZF4Uo.

Hierin wordt kort, maar duidelijk uitgelegd hoe een algoritme leert.
We hopen je te mogen ontmoeten bij de eerste (digitale) editie van het Young Professional Innovatielab. Het aantal plaatsen is beperkt.

De sessie is inmiddels volgeboekt. Nieuwe aanmeldingen worden op de reserverlijst geplaatst.