Norea logo

Handleiding Inloggen met tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie

De NOREA vindt het belangrijk dat uw gegevens goed zijn beveiligd. Daarom hebben wij tweestapsverificatie ingevoerd. In deze handleiding leest u hoe u inlogt met tweestapsverificatie.

Bij tweestapsverificatie logt u in twee stappen in. In de eerste stap vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in. In de tweede stap moet u een code invullen. Deze code kunt u opvragen per e-mail, of genereren met behulp van een zogenaamde authenticator-app. Deze app installeert u op uw smartphone. Het opvragen van een code met een authenticator-app is veiliger dan het opvragen per e-mail. Wij adviseren u daarom een authenticator-app te gebruiken.

In deze handleiding leest u hoe u inlogt met tweestapsverificatie.

Voorbereiding

Wilt u inloggen met behulp van een authenticator-app, dan is het handig alvast zo’n app te installeren op uw smartphone. U kunt onder andere gebruik maken van de volgende authenticator-apps:

Authenticator Apps

  Besturingssysteem
Microsoft Authenticator  iOS     Android      Windows Phone  
Google Authenticator  iOS      Android       

De Handleidingen voor deze apps vindt u hier:

Kiest u voor de Google Authenticator en staat er nog geen app op uw smartphone waarmee u een streepjescode of QR-code kunt scannen, dan kan bij installatie gevraagd worden of u zo'n app wilt downloaden en installeren. Wij adviseren u in dat geval om toch de Microsoft Authenticator te installeren.

Het is aan te raden om voor het inloggen cookies te verwijderen uit uw browser. Dat voorkomt eventuele foutmeldingen.