Norea logo

Inloggen op MijnNOREA.nl wijzigt op 15 januari 2019

Met ingang van 15 januari a.s. zullen we voor de inlogprocedure van MijnNOREA.nl overgaan op tweestapsverificatie. 

Dat betekent dat u bij het inloggen op MijnNOREA.nl na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord als tweede stap een code moet invullen. In dit bericht leest u meer over deze inlogmethode en de geplande ingangsdatum.

Tweestapsverificatie

De NOREA vindt het uiteraard belangrijk dat uw gegevens goed zijn beveiligd. Tweestapsverificatie is een methode om het beveiligingsniveau te verhogen.

Bij tweestapsverificatie logt u in twee stappen in. In de eerste stap vult u uw gebruikersnaam en wachtwoord in. In de tweede stap moet u een code invullen. Deze code kunt u opvragen per e-mail, of genereren met behulp van een zogenaamde authenticator-app. Deze app installeert u op uw smartphone.

Het opvragen van een code met een authenticator-app is veiliger dan het opvragen per e-mail. Wij adviseren u daarom een authenticator-app te gebruiken.

Als u voor de eerste keer inlogt na de invoering van tweestapsverificatie vragen wij u uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Na het invoeren van uw gebruikersnaam en het nieuwe wachtwoord kunt u kiezen of u gebruik wilt maken van het opvragen van een code per e-mail of een authenticator-app wilt gebruiken. U kunt deze keuze later altijd weer wijzigen.

Authenticator-apps

De handleidingen voor deze apps vindt u hier:

  Besturingssysteem
Microsoft Authenticator  iOS     Android      Windows Phone  
Google Authenticator  iOS      Android       

Na installatie van een authenticator-app moet u eenmalig een QR-code scannen om de app te koppelen aan uw NOREA-account. Daarvoor heeft de app toegang nodig tot de camera van uw smartphone. U kunt deze toegang na het scannen van de QR-code, indien gewenst, weer uitzetten.

Vervolgens logt u in met de door de app gegenereerde code. Deze code wordt elke 30 seconden ververst.

Bent u ook NBA-lid? Dan betekent deze wijziging dat u in het vervolg niet meer automatisch gebruik kunt maken van dezelfde inloggegevens. Ook voor NBA wordt tweestapsverificatie ingevoerd, maar de koppeling met MijnNOREA vervalt. Van NBA ontvangt u een aparte mail. Uw gebruikersnaam wijzigt niet.

In de schermen die u bij het inloggen doorloopt staan duidelijke aanwijzingen. Wilt u zich alvast voorbereiden? In de handleiding ‘Inloggen met tweestapsverificatie’ staat uitgebreid beschreven hoe de nieuwe inlogmethode werkt. In de handleiding zijn ook schermafbeeldingen opgenomen. Op deze pagina staan ook links naar handleidingen voor de authenticator-apps.

Ingangsdatum

De overgang naar tweestapsverificatie vindt plaats op dinsdag 15 januari 2019. MijnNOREA.nl is op die dag een aantal uren niet bereikbaar.