Norea logo

Activiteitenkalender

Komende evenementen:

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: EXACT DELFT
AANVANG: 12:30
ORGANISATOR: Youngprofs IIA/NOREA

This event on Auditing & Cloud Security is organized in a collaboration of the Young Professionals of the IIA and NOREA. You will learn more about the cloud, as well as the auditing approach at Exact. You will also have the opportunity to discuss and practice what you learn in a workshop on Cloud Security.

https://www.iia.nl/iia-academy/iia-academy-kalender/yp-event-auditing--cloud-security-maart2017

CATEGORIE:
ROUND TABLE
LOCATIE: VAN DER VALKHOTEL BREUKELEN
AANVANG: 18:30
ORGANISATOR: NOREA/ISACA

Sprekers: Mark Butterhoff en Ed Lanen

IT Management is verantwoordelijk voor IT Governance en richt zich veelal op stabiliteit en al jaren op Business-IT Alignment, maar eigenlijk nog niet écht op ‘in control’ zijn en op risk management als integraal onderdeel van IT. Dit “overkomt” de IT functie meestal als gevolg van de werkzaamheden van Risk Management en de Interne en/of Externe Auditor. Om daar verandering in te brengen dient een IT Control Framework integraal onderdeel te worden van de inrichting van de IT-functie. Hiermee wordt IT ‘baas in eigen huis’ op het gebied van IT-risico’s, wat leidt tot een hogere effectiviteit en veelal ook een betere bedrijfsvoering.

https://isaca.nl

CATEGORIE:
REGIOBIJEENKOMST
LOCATIE: KPN FAUSTSTRAAT 1, 7323 BA APELDOORN
AANVANG: 18:00
ORGANISATOR: NOREA regio Apeldoorn

Een goede kwaliteit van bedrijfsgegevens is essentieel voor elke onderneming in dit informatietijdperk. Hoewel de hoeveelheid beschikbare data exponentieel is gegroeid, is het gebruik ervan in de besluitvorming vaak beperkt door een (te) slechte kwaliteit.

Sprekers: Paul Brous (UNIT4), Wies Vullings en Maarten Storm (Wageningen Environmental Research)
Plaats: KPN, Fauststraat 1, 7323 BA Apeldoorn.

http://us9.campaign-archive1.com/?u=dbf4a5bd00f2a6b7307805507&id=d01845f91d&e=b067992edc

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE:
AANVANG: 12:00

Vakverenigingen op het gebied van informatiebeveiliging PvIB(Platform voor InformatieBeveiliging), ISACA (Information Systems Audit and Control Association) en NOREA (Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors) organiseren samen met de Fontys Hogeschool Eindhoven voor de 7e maal een opleidingenmarkt voor gevestigde en potentiële informatiebeveiligers. Deze informatiemarkt vindt eens in de twee jaar plaats.

Het evenement biedt de meest actuele opleidingen aan en is bedoeld voor studenten van MBO- en HBO-opleidingen en universiteiten met belangstelling voor informatiebeveiliging en/of IT-auditing en leden van de deelnemende verenigingen. De IB-opleidingenmarkt biedt de bezoekers de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in welke competenties/vaardigheden op het gebied van informatiebeveiliging binnen welke opleiding kunnen worden ontwikkeld.

CATEGORIE:
ANDERS
LOCATIE: ING ACANTHUS, BIJLMERDREEF 24, AMSTERDAM ZUID-OOST
AANVANG: 17:30
ORGANISATOR: Youngprofs PvIB en NOREA

Kanban, Scrum, Devops, Squads, Tribes, Zero Touch Delivery are some of the buzzwords that fall under the agile umbrella. ING has been one of the front runners in adopting a companywide agile transformation on a scale that has never been seen .
At the same time Banks see increasing regulatory pressure, and ever increasing external threats. This session will provide insight into how agile is being applied at ING; what are the main risk management challenges, and what are some of the solutions that ING is implementing.

Speakers: Dirk Jan van der Poel, Corporate Head of Information Risk Management ING and Henk Kolk, Chief Engineering ING.

https://www.pvib.nl/actueel/evenementen/agile-risk-management-at-ing

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: LOUMAN MUSEUM DEN HAAG
AANVANG: 12:30
ORGANISATOR: NOREA

Het NOREA-voorjaarssymposium. Het symposium heeft tevens het karakter van het lustrumsymposium in verband met het 25 jarig jubileum van de NOREA.

Dagvoorzitter is Ton Elias,
Key note presentatie(s) o.a. door Edo Roos Lindgreen

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: NOREA/NBA A'DAM
AANVANG: 15:30
ORGANISATOR: NOREA

De voorjaarsledenvergadering (ALV) wordt traditioneel voorafgegaan door een vaktechnische presentatie. Het programma en de agenda worden in mei via deze website gepubliceerd.