Norea logo

Activiteitenkalender

Komende evenementen:

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: HET OUDE MAGAZIJN, AMERSFOORT (NABIJ AMERSFOORT CS)
AANVANG: 14:30
ORGANISATOR: NBA/LIO i.s.m. NOREA

Het symposium 'Volwassen Informatiebeveiliging' staat in het teken van de recente ontwikkelingen rondom informatiebeveiliging, cyber security en digitale weerbaarheid. In opdracht van NBA LIO is in 2016 een volwassenheidsmodel voor informatiebeveiliging ontwikkeld en nu in samenwerking met NOREA herijkt in een versie 2.0. Dit model geeft op conceptueel niveau inzicht in de informatiebeveiligingsmaatregelen die genomen moeten worden en in de maatregelen die redelijkerwijs verwacht mogen worden op ieder volwassenheidsniveau.


Daarmee geeft het model de Internal Audit afdeling, de RvB en/of directie en toezichthouders goed inzicht in het actuele volwassenheidsniveau en een handreiking met stappen welke hun organisatie nog moet nemen om tot het gewenste volwassenheidsniveau te komen.

Tijdens de bijeenkomst wordt versie 2.0 van het volwassenheidsmodel gepresenteerd en worden de ervaringen met het model vanuit verschillende invalshoeken. Sprekers op het symposium zijn o.a. Jos Nijhuis (tot 2019 co-voorzitter cyber securityraad), Edwin Hummel (ADR), Jacco Jacobs (DNB) en Ton van Rhijn van CZ Groep. De deelnemers aan de bijeenkomst ontvangen een hardcopy exemplaar van de publicatie. Het model zal worden nagestuurd en is dan ook via NBA.nl/lio en NOREA-website beschikbaar.

Belangstellenden zijn vanaf 14.30 uur van harte welkom voor registratie en koffie of thee. Het programma begint om 15.00 uur en wordt rond 17.15 uur afgesloten met een aansluitende borrel.

Voor het bijwonen van deze bijeenkomst worden geen kosten in rekening gebracht.

https://www.nba.nl/nieuws-en-agenda/agenda-en-evenementen/2019/februari/lio-norea-bijeenkomst-volwassen-informatiebeveiliging/

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: NOREA/NBA A'DAM
AANVANG: 14:00
ORGANISATOR: Youngprofs i.s.m. Kennisgroepen

Artificial Intelligence. Ver van ons bed? Of toch al dichterbij dan je denkt?

Artificial Intelligence (AI) is een algemene term die verwijst naar technologieën die machines 'slim' maken. Organisaties investeren in AI-onderzoek en -applicaties om menselijke intelligentie te automatiseren, te vergroten of te repliceren.

AI is afhankelijk van big data en algoritmen en kan soms intimiderend zijn, vooral voor interne auditactiviteiten en organisaties die big data nog niet onder de knie hebben. Maar interne auditors hoeven geen datawetenschappers of kwantitatieve analisten te zijn om te begrijpen wat AI kan doen voor organisaties, overheden en samenlevingen in het algemeen. Auditors moeten bereid zijn volledig deel te nemen aan initiatieven van organisatorische AI! Maar hoe doe je dat?

Het is van cruciaal belang dat auditors aandacht schenken aan de praktische toepassing van AI in het bedrijfsleven, en competenties ontwikkelen die het interne auditberoep in staat stellen om AI-gerelateerde advies- en assurance-services aan te bieden aan organisaties in alle sectoren.

Tijdens deze interactieve middag zullen de sprekers het met jullie hebben over wat AI is, welke ontwikkelingen er zijn binnen het domein van AI en hoe AI momenteel toegepast wordt.

Programma:

13:30 – 14:00 Ontvangst deelnemers
14:00 – 14:15 Opening Young Profs: Dwayne Valkenburg
14:15 – 15:00 Artifical Intelligence – Mike Chung (ING)
15:00 – 15:15 Break
15:15 – 15:45 Ontwikkelingen AI & Audit – Mona de Boer (PwC)
15:45 – 16:00 Kennisgroep Presentaties
16.15 – 17.00 Discussie & Quiz
17:00 – 18.00 Afsluiting & borrel

3 PE-punten, deelname is gratis maar aanmelding gewenst

CATEGORIE:
CONGRES
LOCATIE: JOHAN CRUIJFF ARENA AMSTERDAM
AANVANG: 09:00
ORGANISATOR: ISACA

2e ISACA Risk Event - 11 april 2019 Johan Cruijff Arena Amsterdam

Na het overweldigend succes in 2018 organiseert ISACA in 2019 dit event opnieuw, in samenwerking met de NOREA.
De commissie is wederom druk doende om een prachtig programma samen te stellen, maar aanmelden is nu al mogelijk.

Mis het niet en maak gebruik de vroegboekkorting. Meld je nu aan!

https://www.aanmelder.nl/risk-event-2019