Norea logo

Activiteitenkalender

Komende evenementen:

CATEGORIE:
CURSUS
LOCATIE: NOREA/NBA TE AMSTERDAM
AANVANG: 12:30
ORGANISATOR: NOREA

Op woensdagmiddag 2 oktober a.s. organiseert NOREA bij voldoende belangstelling wederom de opleidingsmodule betalingsverkeer, bestemd voor IT-auditors die werkzaam zijn bij financials en/of fintech-bedrijven. Tijdens de bijeenkomst worden ook de uitgangspunten gepresenteerd voor de auditaanpak i.v.m. de verplichte periodieke audit van betaaldienstverleners o.b.v. PSD2.

Het programma bestaat uit vier onderdelen:
1. Ontwikkelingen in het betalingsverkeer (banken, betaal- en elektronischgeldinstellingen, ketenontwikkelingen) door Erus Schuurman (De Nederlandsche Bank)
2. Organisatie van het betalingsverkeer door Suren Balraadjsing (Currence/Betaalvereniging Nederland)
3. Wet en regegeving (Wft, PSD2, EBA RTS en Guidelines, eIDAS, GDPR) inclusief bronnenoverzicht door Max Geerling (Betaalvereniging)
4. Audit aanpak (voor banken en betaalinstellingen) door Hans Koster (ABN AMRO)

De ontvangst met lunch is om 12.30 uur. Het programma duurt van 13.00 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een drankje. Deelname is goed voor 4 PE/CRS-punten. De kosten voor deelname bedragen € 320,- Voor de opleidingsmodule van 2 oktober kunnen maximaal 20 deelnemers worden ingeschreven.

CATEGORIE:
CONGRES
LOCATIE: THEATER FIGI, HET ROND 2 TE ZEIST
AANVANG: 12:30
ORGANISATOR: NOREA/PvIB/ISACA

In het informatiebeveiliging is de term CIA (Confidentiality, Integrity and Availability) een veel gebruikte afkorting. In de huidige cyber wereld zou diezelfde afkorting ook op een andere manier gebruikt kunnen worden om recht te doen aan het belang van cyber en informatiebeveiliging. Deze insteek is gebruikt om het security congres in te richten.

Voor het volledige programma zie de website van het Security-Congres.
Deelname is goed voor 5 PE-punten.

https://www.security-congres.nl/