Norea logo

Activiteitenkalender

Komende evenementen:

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: YACHT, REACTORWEG 47 TE UTRECHT
AANVANG: 13:30
ORGANISATOR: Youngprofs NOREA en KNVI

Deze workshop zal de deelnemers een inzicht geven hoe Process Mining oplossingen toegepast kunnen worden in de praktijk, hiervoor hebben Rabobank en Coney een casus opgesteld waarmee de deelnemers zelf process mining kunnen toepassen. De workshop over Process Mining wordt voorafgaan door een introducerende lezing en zal afsluiten met een borrel, aangeboden door Yacht. Het programma resulteert in 3 PE-punten.

Planning
De agenda is als volgt:

13:30 - 14:00 Ontvangst
14:00 - 14:05 Introductie
14:05 - 14:50 Theoretisch en inhoudelijke lezing over Process Mining
14:50 - 15:00 Pauze
15:00 - 17:00 Workshop: Process Mining Casus
17:00 - 18:00 Na-bespreking en Borrel

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: CENTRE OF EXCELLENCE, APELDOORN
AANVANG: 12:00

Vakverenigingen op het gebied van informatiebeveiliging PvIB(Platform voor InformatieBeveiliging), ISACA (Information Systems Audit and Control Association) en NOREA (Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors) organiseren samen met de Fontys Hogeschool Eindhoven voor de 7e maal een opleidingenmarkt voor gevestigde en potentiële informatiebeveiligers. Deze informatiemarkt vindt eens in de twee jaar plaats.

Het evenement biedt de meest actuele opleidingen aan en is bedoeld voor studenten van MBO- en HBO-opleidingen en universiteiten met belangstelling voor informatiebeveiliging en/of IT-auditing en leden van de deelnemende verenigingen. De IB-opleidingenmarkt biedt de bezoekers de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in welke competenties/vaardigheden op het gebied van informatiebeveiliging binnen welke opleiding kunnen worden ontwikkeld.

http://www.ibopleidingen.nl/

CATEGORIE:
ANDERS
LOCATIE: ING ACANTHUS, BIJLMERDREEF 24, AMSTERDAM ZUID-OOST
AANVANG: 17:30
ORGANISATOR: Youngprofs PvIB en NOREA

Kanban, Scrum, Devops, Squads, Tribes, Zero Touch Delivery are some of the buzzwords that fall under the agile umbrella. ING has been one of the front runners in adopting a companywide agile transformation on a scale that has never been seen .
At the same time Banks see increasing regulatory pressure, and ever increasing external threats. This session will provide insight into how agile is being applied at ING; what are the main risk management challenges, and what are some of the solutions that ING is implementing.

Speakers: Dirk Jan van der Poel, Corporate Head of Information Risk Management ING and Henk Kolk, Chief Engineering ING.

https://www.pvib.nl/actueel/evenementen/agile-risk-management-at-ing

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: AUDITORIUM, VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM
AANVANG: 13:00
ORGANISATOR: Stuurgroep Statistical Auditing Nederland

Ook dit jaar organiseert de Stuurgroep Statistical Auditing Nederland, gelieerd aan het Limperg Instituut, een symposium.

De titel van dit jaar is “Back to basics”. Er zal worden ingegaan op hoe kwalitatieve analyse past bij de financiële audit van het te onderzoeken bedrijfsproces. Een precies programma volgt nog.

Plaats: Auditorium, Vrije Universiteit Amsterdam,
De Boelelaan 1105,
1081 HV, Amsterdam.
Datum: 17 mei 2017
Tijd: 13:00 tot ca. 18:00 uur

Toegang is gratis.
Door deelname zijn 3 PE-punten te verdienen voor RE, RA, of RB.

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: LOUWMAN MUSEUM DEN HAAG
AANVANG: 12:30
ORGANISATOR: NOREA

Onder de titel ‘Auditor of Innovative Technoligies’ organiseert de NOREA het lustrumsymposium ter gelegenheid van 25 jaar NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors. Het programma is opgebouwd rondom innovatie, smart technologies, automotive en de impact van disruptieve blockchaintechnologie op de IT-audit. In het Louwman Museum te Den Haag vallen op deze dag verleden, heden en toekomst samen. Uw dagvoorzitter is Ton Elias, die als voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie ICT een stempel drukte op de aanbevelingen ter verbetering van grote ICT-projecten, zoals de toetsing en sturing op haalbaarheid en technische uitvoerbaarheid.

Programma:
12.00 uur Ontvangst met lunch
13.15 uur Opening door dagvoorzitter Ton Elias
- Innovation and smart technologies met Richard van Tilborg, director Ordina Smart
Automotive
- Peter Morsink, Senior Consultant Transport and Road Safety Royal Haskoning DHV
- Peter Striekwold, Manager Vehicle Standards Development, RDW

15.00 uur PAUZE
15.30 uur Vervolg programma
- Disruptive use case Blockchain: Smart-tickets door Maarten Bloemers, GUTS
- Forget innovation, invest for sustainable growth door Edo Roos Lindgreen, KPMG
- Sluiting door dagvoorzitter Ton Elias
17.30 uur Borrel en (walking) dinner met rondgang door museum

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: NOREA/NBA A'DAM
AANVANG: 15:30
ORGANISATOR: NOREA

De voorjaarsledenvergadering (ALV) wordt traditioneel voorafgegaan door een vaktechnische presentatie. Het programma en de agenda worden in mei via deze website gepubliceerd.