Norea logo

Activiteitenkalender

Komende evenementen:

CATEGORIE:
CURSUS
LOCATIE: GEBOUW OUDLAEN TE UTRECHT (OUDLAAN 4)
AANVANG: 09:30
ORGANISATOR: NVZ

Op dinsdag 28 augustus a.s. vindt er weer een informatiebijeenkomst plaats over het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiƫnt en Professional (VIPP). De VIPP-regeling 1 assessments voor module A1 en B1 zijn afgerond.
Doel van de bijeenkomst is om terug te kijken op de afgeronde VIPP assessments en vooruit te blikken op de volgende ronde VIPP-assessments (VIPP 1 en VIPP 2). De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

De bijeenkomst vindt plaats in gebouw Oudlaen te Utrecht (Oudlaan 4). De ontvangst is vanaf 9.00 uur. Het programma duurt van 9.30 tot ca. 12.30 uur. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

https://www.norea.nl/nieuws

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: SCHOUWBURG ALMERE
AANVANG: 09:30
ORGANISATOR: NOREA/ISACA

Met behulp van ICT en Internet of Things (IoT) de nutsvoorzieningen, logistiek en transport van een stad beheren en besturen klinkt misschien als een utopie maar in sommige steden worden als belangrijke vorderingen gemaakt. Doel van een slimme stad is de levenskwaliteit te verhogen door de stad efficiƫnter te organiseren en de afstand tussen de inwoners en het bestuur te verkleinen. Alle onderdelen van de stad zijn verbonden via een netwerk van sensoren, internet en hoogstaande technologische apparaten met als motor het internet der dingen. Dit maakt niet alleen een beter bestuur mogelijk, maar laat het bestuur ook toe om de inwoners in de gaten te houden, wat meteen de keerzijde is van de smart city. Informatiebeveiliging en privacy zijn ook in dat perspectief belangrijke aandachtspunten. Tijdens de IT-auditorsdag laten we enkele prijktijkvoorbeelden en -toepassingen zien. Het volledige programma wordt eind juni via deze website gepubliceerd.