Agenda

Activiteiten die door of in samenwerking met de NOREA worden georganiseerd
Bekijk hier de aankomende evenementen!

donderdag
26 oktober
Roundtable Digital Operational Resilience Act (DORA)
donderdag
26 oktober
Roundtable Digital Operational Resilience Act (DORA)
Locatie
Frame Offices – Pharos
Mercuriusplein 3 – 1e verdieping
2132 HA Hoofddorp
Categorie
Op donderdagmiddag 26 oktober organiseert de kennisgroep Betalingsverkeer van NOREA een roundtable over de Digital Operational Resilience Act (DORA) en de eerste implementatie ervaringen. DORA omvat een nieuwe set van regels voor de beveiliging van informatietechnologie van ondernemingen die actief zijn in de financiële sector. Het doel van de verordening is om de IT-regelgeving voor de sector te harmoniseren en de digitale weerbaarheid verder te versterken. In de roundtable zullen de eerste ervaringen met Dora vanuit de AFM en de pensioen sector met u worden besproken en bediscussieerd worden.maandag
30 oktober
Informatie-Update voor DigiD- en ENSIA-auditors
maandag
30 oktober
Informatie-Update voor DigiD- en ENSIA-auditors
Locatie
NOREA/NBA
Mercuriusplein 3
Hoofddorp
Categorie
De implementatie in Nederland van Europese wet- en regelgeving op het gebied van digitalisering vormt een forse uitdaging voor alle betrokkenen. De betreffende wet- en regelgeving heeft rechtstreekse impact op de digitaliseringsopgave van onder meer overheden (waaronder gemeenten) en hun dienstverleners. Tegelijkertijd ontwikkelt de uitvoeringspraktijk van ENSIA en DigiD zich ook. Dit geldt voor alle stakeholders: stelselhouders, -beheerders, toezichthouders, gemeenten, hun dienstverleners en betrokken IT-auditors. Doel van deze sessie is om belangstellenden actief te informeren over de gerealiseerde en komende veranderingen. Daarbij zal in detail ingegaan worden op belangrijke aandachtspunten voor de uitvoering van werkzaamheden over 2023/2024 voor ENSIA- en DigiD auditors. Doelgroep wordt primair gevormd door de ENSIA- en DigiD-auditors. Overige belangstellenden zijn welkom. Met de kennisinhoud van deze sessie is de vakbekwaamheid en deskundigheid van de DigiD- en ENSIA-auditor weer op het niveau dat op grond van de gedragscode wordt verlangd. Het definitieve programma (inclusief sprekers) wordt z.s.m. beschikbaar gesteld.


https://www.norea.nl/activiteiten/actualia-ensia-digid-2023-en-verder


woensdag
1 november
Online Trust Coalitie: Digitale weerbaarheid - de bestuurder in control
woensdag
1 november
Online Trust Coalitie: Digitale weerbaarheid - de bestuurder in control
Locatie
VNO-NCW
Bezuidenhoutseweg 12
2594AV Den Haag
Categorie
Deze bijeenkomst is bestemd voor bestuurders en commissarissen. IT-auditors kunnen deze sessie onder de aandacht brengen van bestuurders en commissarissen binnen hun organisatie. Onder begeleiding van Kees Verhoeven zullen onder andere Irene Vettewinkel-Raymakers (voorzitter van NOREA) en Angeline van Dijk (Inspecteur-Generaal RDI) u bijpraten tijdens deze sessie.


https://ecp.nl/agenda/digitale-weerbaarheid-de-bestuurder-in-control/


donderdag
16 november
ISACA Risk Event 2023
donderdag
16 november
ISACA Risk Event 2023
Locatie
Spant! Congrescentrum
Doctor Abrahem Kuyperlaan 3
1402SB Bussum
Categorie
Prijs: €225,00

Op 16 november 2023 organiseert ISACA NL Chapter het Risk Event 2023 in Spant! te Bussum. Dit jaar staat de vraag centraal hoe ChatGPT en Artificiële Intelligentie digital trust en het werk van risk professionals beïnvloeden. Waar liggen de kansen en wat zijn de gevaren? Tijdens het Risk Event 2023 belichten we de ontwikkelingen in vier verschillende tracks: AI basics & foundation Responsible AI (legal & compliance) Corporate AI AI & Security Elke stroom bevat verschillende seminars van topsprekers. Je bepaalt zelf welke seminars je wilt bijwonen. Gedurende de dag is er voldoende tijd om sprekers en overige deelnemers te spreken tijdens de breaks, lunch, borrel en het diner. Het ISACA Risk Event is bedoeld voor (IT) Risk Managers en Risk Consultants, Security-/Privacy- en Cyberspecialisten, IS/IT- Auditors, CIO’s, Thought leaders, Business informatie managers, Application managers, Project- en servicemanagers en Consultants in de IT-branche. Mis dit event niet en meld je aan! Deelname aan het event geeft recht op 6 CPE punten. Tot 15 oktober geldt er een vroegboekkorting!


https://isaca.nl/events/risk-event-2023/


donderdag
7 december
Algemene Ledenvergadering
donderdag
7 december
Algemene Ledenvergadering
Locatie
NOREA
Mercuriusplein 3 - eerste verdieping
2132 HA Hoofddorp
Categorie
Noteer deze datum vast in uw agenda