Norea logo

Activiteitenkalender

Komende evenementen:

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: ONLINE
AANVANG: 19:00
ORGANISATOR: NOREA, Kennisgroep Algorithm & Assurance

De kennisgroep Algorithm & Assurance presenteert op 11 maart a.s. van 19.00 – 20.00 een eerste versie van de Guiding Principles Trustworthy AI Examinations. Deze dient ter ondersteuning van de leden bij het uitvoeren van IT-onderzoeken naar Artificial Intelligence systemen. Omstreeks 5 maart wordt de publicatie ter consultatie aangeboden op de NOREA-website. Aanmelding voor het webinar (1 PE-punt) kan via onderstaande link. U krijgt de inloggegevens dan op/omstreeks 9 maart toegezonden.

CATEGORIE:
ANDERS
LOCATIE: ONLINE
AANVANG: 19:00
ORGANISATOR: ISACA/NOREA

Cloud and IT. How to gain control by letting go

https://isaca.nl/events/cloud-and-it-how-to-gain-control-by-letting-go/

CATEGORIE:
SYMPOSIUM
LOCATIE: ONLINE
AANVANG: 19:00
ORGANISATOR: NOREA-regio Apeldoorn

Wereldwijd is een sterke toename in het aantal ransomware aanvallen op met name multinationals, ziekenhuizen, gemeenten en universiteiten. In september 2020 werd ook de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland getroffen door ransomware.

Hoe kom je erachter? Welke stappen kun je nemen? De presentatie laat zien hoe de VNOG met de situatie om is gegaan en gaat in op de het twee sporen beleid dat de VNOG heeft gevolgd. Edwin vertelt hoe de hack is ontdekt en welke activiteiten de VNOG heeft genomen om de gevolgen van de hack ongedaan te maken. Aan bod komt wat belangrijk is om direct te doen en wat je zou kunnen doen om (de schade van) ransomware in de toekomst te voorkomen. Ook wordt teruggekeken welke zaken VNOG met de kennis van nu anders zou doen, mocht de organisatie onverhoopt nog een keer door ransomware getroffen worden.

De presentatie wordt verzorgd door Edwin Moraal, als ICT adviseur/CISO werkzaam bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland . Edwin heeft meer dan 20 jaar ervaring in ICT, beveiliging en projectmanagement.