Podcasts van NOREA

NOREA-podcast
NOREA publiceert sinds 2020 regelmatig podcast-afleveringen op het Soundcloud-kanaal van NOREA. Verschillende interessante onderwerpen over het IT-auditvak komen aan de orde. Volg ons op Soundcloud of bekijk hieronder welke afleveringen te beluisteren zijn.
Naar het NOREA Soundcloud-kanaal
Vierde podcast in de reeks over de ontwikkelingen bij de IT-auditopleidingen - ESAA
Interview met Lex van der Drift, program director post-master opleiding IT-Auditing & Advisory. Dit is de vierde en laatste van een serie podcasts over de actuele ontwikkelingen bij de IT-audit opleidingen door Hans Kramer en Arnold Westgeest.
Beluister de podcast op Soundcloud
Podcast Ontwikkelingen IT-auditopleidingen ESAA
Derde podcast in de reeks over ontwikkelingen bij de IT-audit opleidingen - TIAS
Interview met Rob Fijneman hoogleraar aan de IT-auditopleiding aan de TIAS in Tilburg. Dit is de derde van een serie podcasts over de actuele ontwikkelingen bij de IT-audit opleidingen door Hans Kramer en Arnold Westgeest.
Beluister de podcast op Soundcloud
Ontwikkelingen IT-audit opleidingen TIAS
In gesprek met de commissaris: Johan van Hall
‘Maak de commissaris dorstig en zorg dat hij/zij wil drinken uit de drinkbak van de IT-auditor’
Dat is wat Johan van Hall, vice-voorzitter van de raad van commissarissen van de Rabobank, wil meegeven aan IT-auditors. IT-hygiëne is van belang, maar volgens hem zijn commissarissen vooral geïnteresseerd in de mening van de IT-auditor als het gaat om strategische thema’s als bijvoorbeeld de sourcing strategie, bedrijfsdoelen, kostenontwikkeling en competenties van de IT-afdeling in relatie tot (toekomstige) ontwikkelingen.
Deze podcast is de tweede uit de serie ‘In gesprek met de commissaris’, waarin NOREA in gesprek gaat met commissarissen over IT-audit.

Beluister de podcast op Soundcloud
In gesprek met de commissaris: Arjen Dorland
'Geef aan dat er progress is op een risico, waar de progress is, wat het restrisico is en of dit acceptabel is en doe dat in layman's termen'
Dat is één van de boodschappen van Arjen Dorland aan IT-auditors in deze podcast. Arjen is ‘multi-commissaris’ bij enkele gerenommeerde instellingen en instituten, en was voordat hij commissaris werd CIO bij Shell. Volgens hem is het beheersen van IT een race tegen nieuwe ontwikkelingen. Hij stelt daarom dat een commissaris vooral geïnteresseerd is in het restrisico en de termijn waarbinnen verbeterpunten kunnen worden opgelost. Dit om zo een inschatting te kunnen maken van de termijn van exposure.
Deze podcast is de eerste uit een nieuwe serie ‘In gesprek met de commissaris’, waarin NOREA in gesprek gaat met commissarissen over IT-audit in zowel de interne als de externe context.
Beluister de podcast op Soundcloud
In gesprek met de commissaris: Arjen Dorland
Tweede deel van de serie Ontwikkelingen in de IT-audit opleidingen
In de serie podcasts over de ontwikkelingen van de IT-audit opleidingen deze keer een interview met prof.dr. Edo Roos Lindgreen.
Beluister de podcast op Soundcloud
Technologie inzetten voor innovatie in het beroep
Maart 2023 - In de reeks podcasts over de IT-auditopleidingen hebben Hans Kramer en Arnold Westgeest gesproken met Abbas Shahim, hoogleraar IT-Audit, Compliance & Advisory (ITACA) van de Vrije Universiteit Amsterdam.
Beluister de podcast op Soundcloud
De bruikbaarheid van ChatGPT in de audit
Juli 2023
De Kennisgroep Betalingsverkeer buigt zich in deze onderhoudende aflevering over de vraag hoe bruikbaar ChatGPT is in de audit.
Naar de aflevering over ChatGPT
Webinar: Guiding Principles AI -Investigations
Webinar door de Kennisgroep Algorithm & Assurance over  het consultatiedocument Guiding Principles AI-Investigations. Download het studierapport hier : https://www.norea.nl/uploads/bfile/a344c98a-e334-4cf8-87c4-1b45da3d9bc1
beluister de aflevering over Guding Principles AI
Webinar herziening gedragscode
5 november 2020
Ruime samenvatting van het webinar met een toelichting op het herzieningsvoorstel van de Gedragscode door enkele leden van de Commissie Beroepsregels: René Ewals (voorzitter), Dennis Houtekamer en Jan Matto over fundamentele beginselen en onafhankelijkheidsbepalingen voor IT-auditors.
Naar de aflevering over de herziening gedragscode
Podcast over Assurance-webinar
29 oktober 2020
Ruime samenvatting van het Assurance-webinar, gepresenteerd door de Commissie Beroepsregels als voorbereiding op de E-learning en kennistoets.
beluister de aflevering over het assurance-webinar