NOREA lanceert Taskforce DORA

08 april, 2024
NOREA kondigt met trots de oprichting aan van de Taskforce DORA (Digital Operational Resilience Act). Deze belangrijke stap markeert NOREA’s commitment aan het bevorderen van digitale veerkracht binnen de financiële sector.

Onder leiding van expert Sandeep Gangaram Panday, voorzitter van de werkgroep DevOps & Agile en co-auteur van het toonaangevende rapport ‘Ransomware in Control’, zal de Taskforce DORA zich richten op het adresseren van onduidelijkheden rondom de implementatie van DORA.

Met de samenstelling van de taskforce wordt actief gezocht naar de integratie van diverse perspectieven, waaronder die uit de pensioensector en gewenste vertegenwoordiging uit banken, verzekeringsmaatschappijen en toezichthouders.

Doel taskforce
Het primaire doel van de taskforce is het ontwikkelen van richtlijnen en templates die als leidraad kunnen dienen voor de interpretatie van complexe wetsartikelen onder DORA, waaronder maar niet beperkt tot, Boardroom trainingen en exit strategieën. Deze initiatieven zijn cruciaal voor het verstevigen van de operationele veerkracht in een tijdperk waarin digitale dreigingen een constante uitdaging vormen.
De Taskforce DORA is opgezet voor een periode van zes maanden, met een geplande tussentijdse evaluatie om de voortgang en eventuele noodzaak voor verlenging te beoordelen.

Nog 3 taskforce leden nodig
NOREA nodigt professionals uit de financiële sector, waaronder banken, verzekeringsmaatschappijen en toezichthouders, uit om deel te nemen aan deze unieke kans om bij te dragen aan de vormgeving van het beleid dat de toekomstige digitale weerbaarheid van de sector zal bepalen.

Voor meer informatie over de Taskforce DORA of om uw interesse in deelname te uiten, kunt u contact opnemen met NOREA of Sandeep Gangaram Panday.

Geschreven door
Natascha Gutterswijk
Natascha Gutterswijk
Webmaster en content manager