Norea logo

Informatie voor opleiders

Opleidingen

Deze verkorte opleiding gaat in op een groot aantal aspecten van het auditvakgebied. Ondersteund door een recent boek en pre-learnings van de trainers doorlopen we randvoorwaarden voor de functie, methodologie en wat vaardigheden. Ook risicomanagement, enkele management control frameworks komen aan de orde. Deze vierdaagse volgt het boek Management Control Auditing van medio 2017

Meer informatie

De Certified Ethical Hacker (CEH) training is de meest actuele en diepgaande security training in zijn soort en is platform- en productonafhankelijk. De opleiding wordt afgesloten met het CEH examen van EC-Council. Het CEH certificaat staat internationaal bekend als een waardevolle aanvulling op Microsoft, Cisco of Linux certificaten.

Meer informatie

In deze sessie staat een vorm van data-analyse centraal die sterk in opkomst is: process mining. Aan bod komt hoe process mining zich verhoudt tot traditionele data mining en business intelligence. Ook werpen we een blik onder de motorkap van de vele tools die er op dit gebied beschikbaar zijn. Een groot deel van de sessie is ingeruimd voor de toepassing van process mining in de praktijk. Leuk om te weten: process mining wordt wereldwijd toegepast, maar heeft Nederlandse wortels.

Meer informatie

Deze verkorte opleiding gaat in op 'de zachte' aspecten van het auditvakgebied. Naast Root Cause Analysis en wat nodig is voor een goed advies, tonen we 'softe' elementen in management control frameworks en behandelen we enkele manieren om ze zichtbaar te maken. Omdat dit extra vaardigheden vereist besteden we ook daar aandacht aan.

Meer informatie

De volgende onderwerpen komen aan de orde:  Wat zijn blockchains?  Wat zijn de typische problemen die met blockchains kunnen worden opgelost?  Onder welke voorwaarden is blockchain technologie toepasbaar?  Hoe werken blockchains?  Kan de technologie worden toegepast in bestaande organisaties en hun internal control systemen? We behandelen bestaande en potentiële internal control toepassingen van blockchains.

Meer informatie

Hoe staan we er voor met onze IT? Doen we juiste dingen? Doen we de dingen goed? Realiseren we de baten? Om één en ander te verduidelijken en ervaring op te doen wordt in de training geoefend met het bepalen van procesmaturiteit en het opstellen van verbeteracties.

Meer informatie

De volgende onderdelen komen aan bod: •wat is data science eigenlijk? •wat is de toegevoegde waarde van data science voor accounting en control? •welke onderwerpen binnen data science zijn relevant voor de finance professional? •"asking the right question" - maar welke vragen kan ik stellen? •visualisatie: van histogram tot interactief dashboard •statistiek, maar dan simpel •regressie, outlier-analyse en clustering •machine learning en AI in verschillende domeinen •supervised en...

Meer informatie