Publicaties

Taskforce Quantum Computing NOREA
Naarmate ons begrip van quantum computing (QC) en onze mogelijkheden op het gebied van quantumtechnolgie vorderen, is het duidelijk dat dit een aanzienlijke maatschappelijke impact kan krijgen. De ontwikkeling van QC en aanverwante technologieën vindt plaats op het snijvlak van wetenschappelijk onderzoek en technologische vooruitgang.

Er ligt een duidelijke rol voor IT risk professionals. Een rol met betrekking tot het leveren van analyses op kansen en bedreigingen. Tegelijk is het ook belangrijk om alleen een advies te geven wanneer je over voldoende kennis van de materie beschikt. Daar ligt een uitdaging: voor degenen onder ons die proberen de ontwikkelingen volgen, maar niet geschoold zijn in quantumfysica, zijn veel van de concepten te complex om te begrijpen.

De Taskforce Quantum Computing heeft niet de ambitie om alle IT risk professionals voldoende te scholen om QC te doorgronden. Wel zien wij een taak voor ons om collega’s te helpen in het woud aan informatie en daarbij de zin en onzin van elkaar te scheiden. Want in de enorme hoeveelheid artikelen die wij voorbij zien komen, hebben wij ook onbetrouwbare uitlatingen gevonden.

Onderstaand treffen jullie in de loop der tijd steeds meer artikelen aan. Wij willen graag de disclaimer toevoegen, dat wij in artikelen soms de realiteit iets makkelijker beschrijven dan deze werkelijk is. Onze artikelen hebben niet de doelstelling om een bijdrage te leveren aan de wetenschap, wij proberen slechts een inzicht te geven in hoe zaken werken. Raak je geïnspireerd, lees dan vooral de echte wetenschappelijke artikelen. Wij wijzen er bovendien op dat de artikelen geschreven worden op basis van de beschikbare kennis & ontwikkeling van de datum van publicatie. Het is goed mogelijk dat na verloop van tijd onze inzichten achterhaald zijn.

Tot slot. Wij hebben gekozen om onze artikelen in het Engels te publiceren. Hebben jullie vragen en/of opmerkingen, laat dat via de NOREA weten! Wij beloven niet dat we elke vraag of opmerking van een antwoord voorzien, maar ze zullen zeker gelezen en beoordeeld worden.

Veel leesplezier!